Sposób przygotowania:
Makaron razowy Eli z sosem mięsno - pomidorowymprzygotowanie sosu
Cebule i czosnek obrać z łupinek. Cebule pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie sosu cd
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie sosu cd
Cebulę i czosnek zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami
przygotowanie sosu cd
Przygotowane mięso zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.
przygotowanie sosu cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso i usmażyć.
przygotowanie sosu cd
Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, jarzynkę, przyprawę do mielonego,paprykę ostrą i jeszcze razem smażyć aż mięso będzie miękkie.
przygotowanie sosu cd
Do mięsa dodać koncentrat pomidorowy, podlać wodą i dusić około 10 - 15 minut. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku i odcedzić. Makaron rozłożyć na talerze i dodać sos. Smacznego!
gusia1000