Sposób przygotowania:
Razowe spaghetti w sosie z kurczaka i pomidorów
Obieramy cebulę i czosnek, siekamy je drobno, wkładamy do miseczki. Dodajemy słodką paprykę, szczyptę chilli, pieprz biały i ziołowy oraz 2 łyżki oliwy. Mieszamy.
Umyte i osuszone mięso kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do miseczki z marynatą i odstawiamy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu nie soląc wody.
Do rondla wkładamy pomidory z puszki wraz z sokiem. W sezonie siekamy pomidory obrane ze skórki, podlewamy je odrobina wody.
Do gorących pomidorów wkładamy mięso razem z marynatą, dodajemy suszoną bazylię i dusimy około 15 minut. Gdy mięso straci surowość (będzie białe) posypujemy mąką owsianą,która lekko zagęści nasz sos. Mieszamy.
Sprawdzamy czy mięso jest dobrze uduszone i doprawione, jeśli trzeba dodajemy pieprzu lub chilli. Podajemy makaron z sosem udekorowany świeżą bazylią.
Umyte i osuszone mięso kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do miseczki z marynatą i odstawiamy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu nie soląc wody.
Do rondla wkładamy pomidory z puszki wraz z sokiem. W sezonie siekamy pomidory obrane ze skórki, podlewamy je odrobina wody.
Do gorących pomidorów wkładamy mięso razem z marynatą, dodajemy suszoną bazylię i dusimy około 15 minut. Gdy mięso straci surowość (będzie białe) posypujemy mąką owsianą,która lekko zagęści nasz sos. Mieszamy.
Sprawdzamy czy mięso jest dobrze uduszone i doprawione, jeśli trzeba dodajemy pieprzu lub chilli. Podajemy makaron z sosem udekorowany świeżą bazylią.
Magdalena88
niezły kąsek