Sposób przygotowania:
Szpinak w pomidorach z serem feta
Szpinak przebrać, opłukać pod bieżącą zimną wodą i dokłanie odsączyć.
Krojone pomidory konserwowe wylać razem z sosem na patelnię, dodać oliwę i dusić do znacznego odparowania nadmiaru płynu.
Dodać szpinak i przyprawy do smaku, po czym ogrzewać na małym ogniu ok. 10 minut.
Kiedy całość się poddusi dodać wyciśnięty czosnek oraz drobno pokruszoną fetę.
Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem i pieprzem.
Podawać z bagietką, ryżem, makaronem lub ziemniakami puree.
Krojone pomidory konserwowe wylać razem z sosem na patelnię, dodać oliwę i dusić do znacznego odparowania nadmiaru płynu.
Dodać szpinak i przyprawy do smaku, po czym ogrzewać na małym ogniu ok. 10 minut.
Kiedy całość się poddusi dodać wyciśnięty czosnek oraz drobno pokruszoną fetę.
Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem i pieprzem.
Podawać z bagietką, ryżem, makaronem lub ziemniakami puree.