Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem razowym i szparagami
Z szparagów odłamać zdrewniałe końce i gotować około 3 minuty w osolonej wodzie. Wyjąć z wody przelać zimną wodą i odsączyć na sitku.
W wodzie, w której gotowały się szparagi ugotować makaron al dente. Przelać na sitko i odsączyć.
Pierś pokroić w kostkę doprawić pieprzem, solą morską prowansalską, wymieszać i odłożyć na pół godziny do lodówki. Podsmażyć na maśle klarowanym.
Pieczarki pokroić w plasterki podsmażyć na maśle klarowanym.
Makaron, pokrojone szparagi, pieczarki i kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut.
Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla by ser lekko się zapiekł.
W wodzie, w której gotowały się szparagi ugotować makaron al dente. Przelać na sitko i odsączyć.
Pierś pokroić w kostkę doprawić pieprzem, solą morską prowansalską, wymieszać i odłożyć na pół godziny do lodówki. Podsmażyć na maśle klarowanym.
Pieczarki pokroić w plasterki podsmażyć na maśle klarowanym.
Makaron, pokrojone szparagi, pieczarki i kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut.
Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla by ser lekko się zapiekł.