Sposób przygotowania:
Makaron Eli z kiełbasą i sosem śmietanowo-serowymprzygotowanie cebuli i czosnku
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie kiełbasy
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.
przygotowanie sera
Ser grana padano zetrzeć na tarce z małymi oczkami
przygotowanie sosu
Na rozgrzanym oleju przesmażyć kiełbasę z cebulą i czosnkiem. Do kiełbasy dodać śmietanę i zagotować.
Do sosu dodać połowę sera i doprawić solą i pieprzem do smaku.
przygotowanie makaronu
Zagotować 4 litry wody i posolić. Do wrzątku wsypać makaron,pomieszać, ugotować al dente i odcedzić.
przygotowanie makaronu cd
Ugotowany makaron włożyć do sosu i wymieszać. Rozłożyć makaron na talerze.
przygotowanie makaronu cd
Porcje makaronu posypać resztą sera i wymieszać.
gusia1000