Sposób przygotowania:
Makaron Razowy faszerowany mielonym
SOS- cebule kroimy drobniutko podsmażamy na minimalnej ilości tłuszczu następnie podlewamy wodą i wrzucamy kostkę rosołową.
Gdy zacznie sie zagotowywać dokładamy naszego koncentratu/przecieru gotujemy az wyjdzie nam delikatna piana doprawiamy + ewentualna 1 łyżka cukru na koniec wsypujemy troche zielem prowansalskim i robimy zaklepkę czyli trochę wody z mąką mieszamy i zagęszczamy.MOŻNA UŻYĆ GOTOWEGO SOSU OCZYWIŚCIE POMIDOROWEGO :)
MIĘSO MIELONE - wrzucamy jajo,wyduszamy nasz czosnek i przyprawiamy sola i pieprzem i wsypujemy majeranku odrobinę, Możemy pokroić drobno pietruszki ale ja zapomniałam .
Nasz makaron nie ugotowany faszerujemy mięsem idzie bo robiłam i na sam koniec wrzucamy do gotującej sie wody i ok 4-5 min gotujemy , odcedzamy i wykładamy na talerz polewając sosem :)
Gdy zacznie sie zagotowywać dokładamy naszego koncentratu/przecieru gotujemy az wyjdzie nam delikatna piana doprawiamy + ewentualna 1 łyżka cukru na koniec wsypujemy troche zielem prowansalskim i robimy zaklepkę czyli trochę wody z mąką mieszamy i zagęszczamy.MOŻNA UŻYĆ GOTOWEGO SOSU OCZYWIŚCIE POMIDOROWEGO :)
MIĘSO MIELONE - wrzucamy jajo,wyduszamy nasz czosnek i przyprawiamy sola i pieprzem i wsypujemy majeranku odrobinę, Możemy pokroić drobno pietruszki ale ja zapomniałam .
Nasz makaron nie ugotowany faszerujemy mięsem idzie bo robiłam i na sam koniec wrzucamy do gotującej sie wody i ok 4-5 min gotujemy , odcedzamy i wykładamy na talerz polewając sosem :)
shimetsu