nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Makaron w sosie orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

z owocem granata, gotowy w 15 minut :)

Makaron w sosie orzechowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron w sosie orzechowym

 

  • 200 g pełnoziatnistego makaronu (świderki lub penne)
  • 200 g orzechów włoski
  • pęczek natki pietruszki
  • pół szklanki mleka
  • granat
  • sól, pieprz, świeżo zmielona gałka muszkatałowa

Sposób przygotowania:

Makaron w sosie orzechowym
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do blendera dodajemy orzechy, pietruszkę, mleko, przyprawy oraz sok z pół granata. Miksujemy wszystko na krem. Gdy makaron jest ugotowany odcedzamy i przekładamy do garnka, w którym się gotował. Dodajemy sos i chwilę podgrzewamy. Z pozostałego pół granata wyciągamy pestki. Makaron wykładamy na talerz i posypujemy pestkami granata. Smacznego
Makaron w sosie orzechowym
Do blenedera wrzucamy wszystkie składniki na sos
Makaron w sosie orzechowym
Miksujemy aż powstanie gładki krem bez grudek
Makaron w sosie orzechowym
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
Makaron w sosie orzechowym
Do garnka dajemy makaron i sos i podgrzewamy

Tagi:

makaron