Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Makaron z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po upieczeniu makaron polać bitą śmietaną.

Makaron z bakaliami

Składniki:

Makaron z bakaliami

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z bakaliami
Makaron ugotować na pół twardo, odcedzić. Jajka wbić do makutry, chwilę ucierać z cukrem i cukrem waniliowym, następnie wsypać skórkę otartą z cytryny i dalej ucierać. Białka ubić na sztywno, dodać do jajek. Orzechy włoskie drobno pokroić i namoczone i odsączone rodzynki, dodać do masy. Makaron połączyć z pozostałymi składnikami i wszystko razem dokładnie wymieszać. Przygotować naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Włożyć makaron i zapiekać w piekarniku.