Sposób przygotowania:
Makaron z bakłażanem mięsem i chili
Makaron razowy gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy . Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron .Tniemy na mniejsze kawałki . Polędwiczkę tniemy na kawałki polewamy sosem sojowym i dodajemy wyciśnięty czosnek macerujemy ok 15 min . Następnie smażymy polędwiczkę na maśle w woku .Dodajemy obrana i pokrojoną w słupki marchewkę i cebulę pokrojoną w piórka .Smażymy . Dodajemy ugotowany makaron ,posiekaną natkę i pokrojoną paprykę .Na koniec dodajemy bakłażana .Mieszamy Doprawiamy sosem chili słodkim . Podajemy na gorąco.