iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron z bakłażanem mięsem i chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne aromatyczne danie z polędwiczką .

Makaron z bakłażanem mięsem i chili

Składniki:

Makaron z bakłażanem mięsem i chili

 

  • 1/2 szt bakłażan,
  • 1 szkl Makaron razowy,
  • 1 szt marchewka,
  • 2 kawałki papryka konserwowa,
  • masło,
  • 1 szt cebula biała,
  • 1 szt polędwica wieprzowa,
  • sos sojowy,
  • 2 ząbki czosnek
  • koperek

Sposób przygotowania:

Makaron z bakłażanem mięsem i chili
Makaron razowy gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy . Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron .Tniemy na mniejsze kawałki . Polędwiczkę tniemy na kawałki polewamy sosem sojowym i dodajemy wyciśnięty czosnek macerujemy ok 15 min . Następnie smażymy polędwiczkę na maśle w woku .Dodajemy obrana i pokrojoną w słupki marchewkę i cebulę pokrojoną w piórka .Smażymy . Dodajemy ugotowany makaron ,posiekaną natkę i pokrojoną paprykę .Na koniec dodajemy bakłażana .Mieszamy Doprawiamy sosem chili słodkim . Podajemy na gorąco.