Sposób przygotowania:
Makaron z cukinią i pomidorami wg Koper
Cebulę po obraniu i umyciu kroimy w kostkę (dość dużą), obrany czosnek kroimy w cieniutkie plasterki. Czosnek z cebulą podsmażamy na odrobinie oleju, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Jak cebula się zeszkli to dorzucamy umyte i obrane " w paski" cukinie pokrojone w cieniutkie plasterki. Dodajemy curry i mieszamy. Całość smażymy na średnim ogniu przez ok 15 minut, mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie gotujemy makaron na półtwardo. Ugotowany odcedzony makaron dorzucamy na patelnię z cukinią. Mieszamy, smażymy razem przez 3 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyłączamy gaz pod patelnią i dodajemy umyte i pokrojone pomidorki koktajlowe (jak są małe to kroimy na pół, a jak większe to na ćwiartki). Całość dokładnie mieszamy i nakładamy na talerze. Posypujemy parmezanem i podajemy