Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem soli, pieprzu ziarnistego, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 45-50 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso z wywaru, a wywar przecedzamy.
Pietruszkę oraz marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do gorącego wywaru i gotujemy 10 minut.
Wrzucamy do garnka resztę warzyw: pokrojoną w kostkę cukinię, pomidory oraz paprykę i kalafior podzielony na różyczki. Gotujemy 15 minut.
Zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
Pietruszkę oraz marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do gorącego wywaru i gotujemy 10 minut.
Wrzucamy do garnka resztę warzyw: pokrojoną w kostkę cukinię, pomidory oraz paprykę i kalafior podzielony na różyczki. Gotujemy 15 minut.
Zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
skuter5