Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką, ugotowana na wywarze z udek kurczaka. Smaczna i pożywna.

Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem soli, pieprzu ziarnistego, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 45-50 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso z wywaru, a wywar przecedzamy.

Pietruszkę oraz marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do gorącego wywaru i gotujemy 10 minut.

Wrzucamy do garnka resztę warzyw: pokrojoną w kostkę cukinię, pomidory oraz paprykę i kalafior podzielony na różyczki. Gotujemy 15 minut.

Zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.
Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką
Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem soli, pieprzu ziarnistego, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 45-50 minut.
Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką
Pietruszkę oraz marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do gorącego wywaru i gotujemy 10 minut.
Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę razem za skórką.
Zupa kalafiorowa z cukinią, pomidorem i papryką
Wrzucamy do garnka resztę warzyw i gotujemy 15 minut.