Sposób przygotowania:
Makaron z czosnkiem niedźwiedzim i dodatkami
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Szynkę i pomidora pokroić i także podsmażyć (na osobnej patelni). Przyprawić wg uznania.
Połączyć fileta z szynką i pomidorem (dać na 1 patelnie). Chwilę podsmażyć. Dodać ser żółty i mieszać aż ser się roztopi.
Przygotować sos: wymieszać koncentrat, 1/3 szklanki wody, oregano i cukier. Doprowadzić do wrzenia na palniku. Dodać na patelnię. Wymieszać, przyprawić do smaku. Dodać odcedzony makaron.
Posypać poszatkowanym szczypiorkiem. Podawać ciepłe.
Połączyć fileta z szynką i pomidorem (dać na 1 patelnie). Chwilę podsmażyć. Dodać ser żółty i mieszać aż ser się roztopi.
Przygotować sos: wymieszać koncentrat, 1/3 szklanki wody, oregano i cukier. Doprowadzić do wrzenia na palniku. Dodać na patelnię. Wymieszać, przyprawić do smaku. Dodać odcedzony makaron.
Posypać poszatkowanym szczypiorkiem. Podawać ciepłe.