Sposób przygotowania:
Makaron z dodatkami
Mięso umyć i pokroić w niezbyt małą kostkę, opruszyć curry.Marchew obrać i przy pomocy tarki zetrzeć po długości na cieniutkie paseczki. Na patelni stopić masło i podsmażyć na nim mięso ( ale nie rumienić), przygotowane mięso zdjąć do miseczki, a na patelnię włożyć marchewkę, podlać ją 2 łyżkami wody i delikatnie posypać solą, a następnie udusić, ale nie rozgotować ma być tak lekko twardawa. Przygotowaną marchew połączyć z mięsem, dodać śmietankę i 3/4 pokrojonej drobno cebulki, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz tylko zagotować. W garnku zagotować spora ilość posolonej wody i ugotować ja najpierw ugotowałam kalafior i po wybraniu go łyżką cedzakową dopiero gotowałam makaron. Gotowy makaron odcedzić z wody, ale nie robić tego tak bardzo dokładnie ma zostać w nim troszkę wody.Odcedzony makaron dodać do sosu i dokładnie wymieszać, następnie przełożyć do miski i po wierzchu posypać resztką szczypiorku, różyczkami kalafiora i czastkami pomidorków od razu podawać.