Sposób przygotowania:
Makaron z groszkiem i jajkiem
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
W osobnym garnku przez około 4 minuty gotujemy groszek. Odcedzamy.
W garnku roztapiamy łyżkę masła i przesmażmy chwilkę makaron.
Jajka dokładnie mieszamy z roztartym ząbkiem czosnku, drobno posiekanym koperkiem, śmietanką oraz solą i pieprzem.
Makaron zalewamy jajkami z dodatki i przesmażamy aż jajka się zetną.
Całość serwujemy z posypane świeżymi ziołami i płatkami papryki.
W osobnym garnku przez około 4 minuty gotujemy groszek. Odcedzamy.
W garnku roztapiamy łyżkę masła i przesmażmy chwilkę makaron.
Jajka dokładnie mieszamy z roztartym ząbkiem czosnku, drobno posiekanym koperkiem, śmietanką oraz solą i pieprzem.
Makaron zalewamy jajkami z dodatki i przesmażamy aż jajka się zetną.
Całość serwujemy z posypane świeżymi ziołami i płatkami papryki.
Jagodowa
Magdalena88