Sposób przygotowania:
Makaron z groszkiem i marchewką
Makaron muszelki gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu.
W rondlu rozgrzewam masło i dodaję pokrojoną cebulę i przez chwilę duszę pod przykryciem. Następnie wlewam ½ litra wody, dodaję pokrojoną marchewkę, kostkę bulionową, sól i dalej duszę pod przykryciem. Pod koniec dodaję groszek i duszę już tylko przez chwilę do miękkości. Doprawiam pieprzem i majerankiem do smaku. Do rondla z warzywami dodaję wcześniej ugotowany makaron i delikatnie mieszam. Podaję z dowolną surówką.
W rondlu rozgrzewam masło i dodaję pokrojoną cebulę i przez chwilę duszę pod przykryciem. Następnie wlewam ½ litra wody, dodaję pokrojoną marchewkę, kostkę bulionową, sól i dalej duszę pod przykryciem. Pod koniec dodaję groszek i duszę już tylko przez chwilę do miękkości. Doprawiam pieprzem i majerankiem do smaku. Do rondla z warzywami dodaję wcześniej ugotowany makaron i delikatnie mieszam. Podaję z dowolną surówką.