Sposób przygotowania:
Makaron z kapustą
Makaron ugotować i odcedzić, a cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie. Kapustę pokroić i przełożyć do garnka , dodać do niej zrumienioną cebulkę i bulion ja dałam rosół, przykryć i udusić do miękkości pod koniec dodać mięso drobiowe jeśli użyjemy surowego mięsa musimy je dodać od razu z kapustą, aby się ugotowało i najlepiej niech to będzie mięso z piersi drobiowych bo ono się szybciutko gotuje. Do mięciutkiej kapusty dodać przecier pomidorowy i makaron, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, całość razem pogotować kilka minut, aby smaki sobą przeszły przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
![Makaron z kapustą Makaron z kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-kapusta-275953.jpg)
![Makaron z kapustą Makaron z kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-kapusta-275954.jpg)
![Makaron z kapustą Makaron z kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-kapusta-275955.jpg)