Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Makaron z kapustą, mięsem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Makaron z kiszoną kapustą, mięsem i suszonymi grzybkami

Makaron z kapustą, mięsem i grzybami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron z kapustą, mięsem i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z kapustą, mięsem i grzybami
Kapustę kiszoną płuczemy, kroimy na drobno, wkładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową - gotujemy do miękkości (około 20 min), w tym czasie na drobno siekamy cebulkę i nastawiamy wodę na makaron (gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu) odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulkę i podpiekamy, dodajemy mielone mięsko i razem podduszamy. Ugotowaną kapustkę odcedzamy i dodajemy na patelnię wraz z suszonymi grzybkami, wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem, magii i solą, podduszamy około 20 minut (można podlać wodą aby nie przywierało). Do miski wrzucamy makaron, dodajemy farsz z patelni. Dokładnie mieszamy. Podajemy gorące, smacznego
Makaron z kapustą, mięsem i grzybami
DO mięsa podpieczonego z cebulką dodajemy ugotowana kapustę i grzybki