Sposób przygotowania:
Makaron z kapustą, mięsem i grzybami
Kapustę kiszoną płuczemy, kroimy na drobno, wkładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową - gotujemy do miękkości (około 20 min), w tym czasie na drobno siekamy cebulkę i nastawiamy wodę na makaron (gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu) odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulkę i podpiekamy, dodajemy mielone mięsko i razem podduszamy. Ugotowaną kapustkę odcedzamy i dodajemy na patelnię wraz z suszonymi grzybkami, wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem, magii i solą, podduszamy około 20 minut (można podlać wodą aby nie przywierało). Do miski wrzucamy makaron, dodajemy farsz z patelni. Dokładnie mieszamy. Podajemy gorące, smacznego