Sposób przygotowania:
Makaron z kiełbasą i warzywami
Najpierw, żeby było szybciej, stawiam wodę na makaron, dodaję trochę soli. Po zagotowaniu wody wrzucam makaron i gotuję około 10 minut. Odcedzam. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawaleczki i podsmażamy na patelni. Nie dodaję oleju ponieważ tłuszcz wytopi się z kiełbasy. Czerwoną cebulę obieram z łupiny i kroję na drobne kwadraciki, po czym dodaję do smażącej się kiełbasy. Marchewke obieram ze skórki i kroję na małe słupki i wrzucam na patelnie, dodaję do całości kostkę rosołową i podlewam pół szklanki wody i duszę chwilę do zmiękczenia marchewki. Po tym czasie doprawiam ewentualnie solą i pieprzem. Podaję na talerzu makaron i na to zawartość patelni.
![Makaron z kiełbasą i warzywami Makaron z kiełbasą i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-kielbasa-i-warzywami-189703.jpg)
![Makaron z kiełbasą i warzywami Makaron z kiełbasą i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-kielbasa-i-warzywami-189704.jpg)
![Makaron z kiełbasą i warzywami Makaron z kiełbasą i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-kielbasa-i-warzywami-189705.jpg)
![Makaron z kiełbasą i warzywami Makaron z kiełbasą i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-kielbasa-i-warzywami-189706.jpg)