Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i sosem śmietanowo-serowym
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę i smażymy go na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut.
Dodajemy śmietanę oraz pokrojony w kostkę ser gorgonzola. Dusimy danie przez kilka minut, aż ser się rozpuści. Przyprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Wrzucamy makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.
Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę i smażymy go na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut.
Dodajemy śmietanę oraz pokrojony w kostkę ser gorgonzola. Dusimy danie przez kilka minut, aż ser się rozpuści. Przyprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Wrzucamy makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.