Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i lazurem
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Kurczaka myjemy, i kroimy na małe kawałki. Na patelni mocno rozgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek drobno siekamy, pomidory kroimy w paski. Pieczarki obieramy i kroimy. Do zarumienionego kurczaka, dodajemy czosnek, pieczarki i pomidory - smażymy aż pieczarki będą gotowe. Następnie wlewamy śmietanę, i doprawiamy solą i ziołami. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy kawałki sera, i jeszcze chwilę podgrzewamy. Ugotowany, odcedzony makaron wrzucamy na patelnię, i dokładnie mieszamy. Nakładamy na talerz. Można posypać kawałkami sera. Smacznego. Uwaga! ser i suszone pomidory są słone, dlatego delikatnie doprawiamy danie!!