Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem w białym sosie
Dwie piersi z kurczaka kroimy na kawałki, wrzucamy na patelnię z tłuszczem. Dodajemy przyprawę do kurczaka. Dusimy osobno pieczarki i cebulę pokrojone w kostkę.
Kiedy mięso zmięknie, dodajemy do niego uduszone pieczarki i cebulę, mieszamy i zalewamy wodą (tak, by przykryć mięso).
W czasie, kiedy wszystko się gotuje, robimy sos. Do naczynia wsypujemy ok. 3 łyżki mąki, wlewamy trochę zimnej wody i mieszamy tak, by nie było grudek. Dodajemy dwie łyżki śmietany, mieszamy i wlewamy do mięsa.
Mieszamy tak długo, aż odpowiednio zgęstnieje i dodajemy śmietany do smaku (ok. 2-3 łyżki).
Mieszamy, aż śmietana dobrze połączy się z sosem. Doprawiamy do smaku bazylią, pieprzem, ziołami prowansalskimi - kto co lubi.
Gotujemy makaron i polewamy nim sos - smacznego!!
Kiedy mięso zmięknie, dodajemy do niego uduszone pieczarki i cebulę, mieszamy i zalewamy wodą (tak, by przykryć mięso).
W czasie, kiedy wszystko się gotuje, robimy sos. Do naczynia wsypujemy ok. 3 łyżki mąki, wlewamy trochę zimnej wody i mieszamy tak, by nie było grudek. Dodajemy dwie łyżki śmietany, mieszamy i wlewamy do mięsa.
Mieszamy tak długo, aż odpowiednio zgęstnieje i dodajemy śmietany do smaku (ok. 2-3 łyżki).
Mieszamy, aż śmietana dobrze połączy się z sosem. Doprawiamy do smaku bazylią, pieprzem, ziołami prowansalskimi - kto co lubi.
Gotujemy makaron i polewamy nim sos - smacznego!!