Sposób przygotowania:
Wiosenne leczo z kukurydzą
Cukinie dobrze myjemy osuszamy i kroimy w równa kostkę. Cebule i czosnek siekamy.
Na oleju podsmażamy cebule i czosnek, dodajemy pokrojoną cukinię. Mieszamy.
Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Dodajemy do cukinii.
Pomidory kroimy w drobniutka kostkę dodajemy do pozostałych warzyw. Chwilę smażymy. Doprawiamy papryka i solą do smaku.
Podlewamy szklanka wody i dusimy ok 10 min. Dodajemy ketchup, pokrojone parówki i kukurydzę. Jeszcze chwilę gotujemy.
Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Na oleju podsmażamy cebule i czosnek, dodajemy pokrojoną cukinię. Mieszamy.
Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Dodajemy do cukinii.
Pomidory kroimy w drobniutka kostkę dodajemy do pozostałych warzyw. Chwilę smażymy. Doprawiamy papryka i solą do smaku.
Podlewamy szklanka wody i dusimy ok 10 min. Dodajemy ketchup, pokrojone parówki i kukurydzę. Jeszcze chwilę gotujemy.
Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.