Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem po neapolitańsku
Boczek kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy,drobno kroimy. W rondelku na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojony boczek i chwilkę smażymy z cebulką ciągle mieszając.
Następnie dodajemy mięso mielone smażymy ciągle mieszając ok. 5 min.
Następnie rozmieszać mąkę ziemniaczaną w szklance letniej wody i wlać do mięsa,wymieszać szybko,dodać przecier pomidorowy,sól,pieprz do smaku.
Przykryć całość. Dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając przez ok. 20-25 min.
Groszek konserwowy przelać zimną wodą i osączyć na sicie. Wrzucić do mięsa, wymieszać pogotować jeszcze 2 min.
Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Gotowy ciepły makaron podawać z mięsnym sosem i posypać parmezanem.
Następnie dodajemy mięso mielone smażymy ciągle mieszając ok. 5 min.
Następnie rozmieszać mąkę ziemniaczaną w szklance letniej wody i wlać do mięsa,wymieszać szybko,dodać przecier pomidorowy,sól,pieprz do smaku.
Przykryć całość. Dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając przez ok. 20-25 min.
Groszek konserwowy przelać zimną wodą i osączyć na sicie. Wrzucić do mięsa, wymieszać pogotować jeszcze 2 min.
Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Gotowy ciepły makaron podawać z mięsnym sosem i posypać parmezanem.
Magdalena88
niezły kąsek
Agnieszka Rec
Agnieszka Rec
Zapraszam Niezły Kąsek serdecznie do przetestowania sosu naprawdę jest bardzo smaczny :) Pozdrawiam serdecznie :)