Sposób przygotowania:
Makaron z kurkami i gorgonzolą
Kurki oczyszczamy, myjemy i gotujemy przez około 10 minut, a następnie odsączamy. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę - szklimy na rozgrzanym oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy kurki i pod przykryciem smażymy razem jeszcze około 10-15 minut (w razie konieczności dodajemy trochę wody). W tym czasie gotujemy makaron według wskazań z opakowania. Do cebuli i kurek dodajemy ser gorgonzola i często mieszając czekamy aż się rozpuści. Śmietanę lekko solimy, dodajemy łyżkę sosu serowego i mieszamy po czym mieszamy z kurkami i sosem na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem, cały czas mieszając jeszcze chwilę podgrzewamy. Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu - mieszamy. Przed podajemy posypujemy odrobiną płatków chilli.
Czekoladka 2