Sposób przygotowania:
Makaron z maślaczkami
Grzyby obieramy, płuczemy i duże kroimy a małe zostawiamy w całości.
Maślaczki obsmażamy i dusimy na maśle( można dodać cebulę), oprószamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i osączamy. Do grzybów dodajemy śmietanę albo mleko i gotujemy aż zacznie gęstnieć. Dodajemy zieleninę i doprawiamy do smaku.
Osączony makaron mieszamy ze sosem i nakładamy gorący na talerze.
Maślaczki obsmażamy i dusimy na maśle( można dodać cebulę), oprószamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i osączamy. Do grzybów dodajemy śmietanę albo mleko i gotujemy aż zacznie gęstnieć. Dodajemy zieleninę i doprawiamy do smaku.
Osączony makaron mieszamy ze sosem i nakładamy gorący na talerze.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję:))