Sposób przygotowania:
Spaghetti z kurczakiem i maślakiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzamy. Tym czasem na patelni na maśle klarowanym podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę , po kilku chwilach dodajemy zamrożone maślaki. Smażymy aż grzyby zmięknął.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy do grzybów. Smażymy . Podlewamy odrobina wody aby cebula nie spaliła się .
Zalewamy śmietaną 30 % . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy makaron. Mieszamy i podajemy.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy do grzybów. Smażymy . Podlewamy odrobina wody aby cebula nie spaliła się .
Zalewamy śmietaną 30 % . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy makaron. Mieszamy i podajemy.