Sposób przygotowania:
Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Masło wykładamy na patelnię, wsypujemy liście szpinaku, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smażymy, aż odparuje większą część wody i zmieni kolor na ciemny. Studzimy.
Mozzarellę kroimy w plastry.
Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i kroimy w prostokąty. Następnie na każdy prostokąt nakładamy farsz (szpinak oraz mozzarellę). Zawijamy, dociskamy krawędzie za pomocą widelca.
Jajko wybijamy, rozkłócamy i smarujemy nim każdy "pasztecik". Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i pieczemy przez ok. 20 minut, aż będą bardzo rumiane.
Mozzarellę kroimy w plastry.
Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i kroimy w prostokąty. Następnie na każdy prostokąt nakładamy farsz (szpinak oraz mozzarellę). Zawijamy, dociskamy krawędzie za pomocą widelca.
Jajko wybijamy, rozkłócamy i smarujemy nim każdy "pasztecik". Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i pieczemy przez ok. 20 minut, aż będą bardzo rumiane.