Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem
1. Pomidory należy umyć i osuszyć a następnie ostrym nożem ściąć wierzchy i wydrążyć środek. Następnie środek dokładnie osuszyć.
2. Przygotować pozostałe warzywa, ser i tuńczyka: Szczypiorek opłukać i dokładnie osuszyć, a następnie posiekać drobno. Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy. Sałatę umyć i osuszyć, następnie porwać ją na małe kawałki. Umyty i obrany ogórek i rzodkiewki pokroić w dość małą kostkę. Ser mozzarella również trzeba pokroić w małą kostkę.
3. Wszystkie składniki wymieszać delikatnie z jogurtem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniać wydrążone i osuszone pomidory. Całość posypać szczypiorkiem.
4. Podawać a ja smacznego życzę.
2. Przygotować pozostałe warzywa, ser i tuńczyka: Szczypiorek opłukać i dokładnie osuszyć, a następnie posiekać drobno. Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy. Sałatę umyć i osuszyć, następnie porwać ją na małe kawałki. Umyty i obrany ogórek i rzodkiewki pokroić w dość małą kostkę. Ser mozzarella również trzeba pokroić w małą kostkę.
3. Wszystkie składniki wymieszać delikatnie z jogurtem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniać wydrążone i osuszone pomidory. Całość posypać szczypiorkiem.
4. Podawać a ja smacznego życzę.
gosiapiotrek23
Babeczka35
Dziękuję :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)