Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam połączenie warzyw i tuńczyka. A teraz warzywa są już naprawdę smaczne i smakują ,,warzywami'', warto więc po nie sięgać. Na lekki obiad lub kolację polecam Wam takie nadziewane serem, tuńczykiem i warzywami pomidory.

Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem

Składniki:

Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • 1 kulka sera mozzarella (125 g )
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • kilka liści zielonej sałaty
  • kilka rzodkiewek
  • 1 ogórek gruntowy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • szczypiorek według uznania

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem
1. Pomidory należy umyć i osuszyć a następnie ostrym nożem ściąć wierzchy i wydrążyć środek. Następnie środek dokładnie osuszyć.

2. Przygotować pozostałe warzywa, ser i tuńczyka: Szczypiorek opłukać i dokładnie osuszyć, a następnie posiekać drobno. Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy. Sałatę umyć i osuszyć, następnie porwać ją na małe kawałki. Umyty i obrany ogórek i rzodkiewki pokroić w dość małą kostkę. Ser mozzarella również trzeba pokroić w małą kostkę.

3. Wszystkie składniki wymieszać delikatnie z jogurtem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniać wydrążone i osuszone pomidory. Całość posypać szczypiorkiem.

4. Podawać a ja smacznego życzę.