Sposób przygotowania:
Makaron z młodą kapustą
1.Kapustę obieramy z wierzchnich liści,następnie drobno kroimy,płuczemy i osączamy z wody.Przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości.Następnie ugotowaną dokładnie odcedzamy.
2.Cebulę obieramy i drobno kroimy,smażymy na oleju do miękkości lekko rumieniąc,dodajemy do kapusty i chwilę razem przesmażamy.
3.Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy,następnie przekładamy do kapusty,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dokładnie mieszamy i podajemy.
2.Cebulę obieramy i drobno kroimy,smażymy na oleju do miękkości lekko rumieniąc,dodajemy do kapusty i chwilę razem przesmażamy.
3.Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy,następnie przekładamy do kapusty,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dokładnie mieszamy i podajemy.