gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Makaron z młodą kapustą i jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podsmażany makaron z młodą kapustą i jajkami podaję jako danie główne na obiad w piątkowy dzień. Polecam.

Makaron z młodą kapustą i jajkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z młodą kapustą i jajkami

 

  • 200 gram makaronu świderki
  • 1/2 główki mniejszej młodej kapusty
  • 5 jajek
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Makaron z młodą kapustą i jajkami
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Młodą kapustę szatkujemy i przekładamy do głębszej patelni. Smażymy (na oliwie) do momentu, aż będzie miękka, po czym do kapusty dodajemy makaron i mieszamy. Następnie wbijamy jajka, przyprawiamy całość solą oraz pieprzem i smażymy mieszając, aż jajka się zetną. Porcję wykładamy na talerz.
Makaron z młodą kapustą i jajkami
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
Makaron z młodą kapustą i jajkami
Młodą kapustę szatkujemy i przekładamy do głębszej patelni.
Makaron z młodą kapustą i jajkami
Do kapusty dodajemy makron i całość mieszamy.
Makaron z młodą kapustą i jajkami
Na koniec wbijamy jajka, przyprawiamy całość solą oraz pieprzem i smażymy mieszając, aż jajka się zetną.