Sposób przygotowania:
Potrawka mistrza BogumiłaETAP 1:
1.Grzyby mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut.
2. Mięso kroimy w paseczki, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do mięsa dodajemy drobno pokrojone w paseczki papryki oraz grzyby mun, prużymy około 20 minut, podlewamy ½ szklanki wody.
ETAP 2:
4. Po tym czasie rozgrabimy fix w ½ szklance zimnej wody i wlewamy do dania, chwilkę gotujemy.
ETAP 3:
5. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
6. Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
7. Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili, aż ryż się nam poskleja.
8. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
ETAP 4:
9. Danie mięsne podajemy z kuleczkami ryżowymi.
10. Smacznego.