Sposób przygotowania:
Potrawka mistrza BogumiłaETAP 1:
 
1.Grzyby mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut.
2.	Mięso kroimy w paseczki, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3.	Do mięsa dodajemy drobno pokrojone w paseczki papryki oraz grzyby mun, prużymy około 20 minut, podlewamy ½ szklanki wody.
ETAP 2:
 
4. Po tym czasie rozgrabimy fix w ½ szklance zimnej wody i wlewamy do dania, chwilkę gotujemy.
ETAP 3:
5.	Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
6.	Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
7.	Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili, aż ryż się nam poskleja.
8.	Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
ETAP 4:
9.	Danie mięsne podajemy z kuleczkami ryżowymi.
10.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
