Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Potrawka mistrza Bogumiła

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kuleczki ryżowe, ułożone na daniu zrobią wrażenie na każdym. Potrawka z mięsem drobiowym oraz warzywami w sosie chińskim.

Potrawka mistrza Bogumiła

Składniki:

Potrawka mistrza Bogumiła

 

Sposób przygotowania:

Potrawka mistrza Bogumiła

ETAP 1:

Potrawka mistrza Bogumiła

1.Grzyby mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut.

2. Mięso kroimy w paseczki, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

3. Do mięsa dodajemy drobno pokrojone w paseczki papryki oraz grzyby mun, prużymy około 20 minut, podlewamy ½ szklanki wody.

ETAP 2:

Potrawka mistrza Bogumiła

4. Po tym czasie rozgrabimy fix w ½ szklance zimnej wody i wlewamy do dania, chwilkę gotujemy.

ETAP 3:

5. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.

6. Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.

7. Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili, aż ryż się nam poskleja.

8. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

ETAP 4:

9. Danie mięsne podajemy z kuleczkami ryżowymi.

10. Smacznego.