kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Makaron z pieczarkami i tuńczykiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pieczarki i tuńczyk, dobrana para.

Makaron z pieczarkami i tuńczykiem

Składniki:

Makaron z pieczarkami i tuńczykiem

 

  • makaron świderki
  • 4 duże pieczarki
  • 1 mała cebula
  • tuńczyk w puszcze, najlepiej kawałki w sosie sojowym
  • ser żółty
  • olej
  • sól

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami i tuńczykiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na sposób al dente. Pieczarki myjemy i kroimy w ćwierć plasterki, cebulę kroimy w półplasterki. Na rozgrzany olej wrzucamy pieczarki chwilę je smażymy, solimy do smaku i dorzucamy pokrojoną cebulę, smażymy ok 15 minut aż będą miękkie. Makaron wykładamy na talerz, następnie wykładamy tuńczyka z puszki i przykrywamy go usmażonymi pieczarkami, posypujemy wszystko startym żółtym serem i gotowe.
Smacznego