monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Makaron z rabarbarem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka potrawa na gorące dni - makaron z sosem rabarbarowym!

Makaron z rabarbarem. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron z rabarbarem.

 

  • 200g makaronu (może być np. świderki)
  • 3-4 łodygi rabarbaru
  • cukier
  • 5-7 łyżek wody

 

Sposób przygotowania:

Makaron z rabarbarem.
Rabarbar należy dokładnie umyć, obrać z włókien i pokroić na mniejsze części. Pokrojony makaron przesypujemy na patelnię, dodajemy ok. 7 łyżek wody i dusimy aż rabarbar zrobi się miękki i zacznie się rozpadać, na koniec dodajemy cukier – według uznania. Wszystko mieszamy i dusimy aż rabarbarowy sos zrobi się gęsty. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku przez 10 minut. Najlepiej smakuje makaron domowy! Ugotowany makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem rabarbarowym (ciepłym lub zimnym). Smacznego!
Makaron z rabarbarem.
Do przygotowania potrawy potrzebujemy świeży rabarbar.
Makaron z rabarbarem.
Rabarbar dokładnie myjemy, obieramy z włókien i kroimy na mniejsze części.
Makaron z rabarbarem.
Sos rabarbarowy można podawać na ciepło lub zimno.

Tagi:

makaron