jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Makaron z rukolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Jak prawie wszystkie dania na bazie makaronu, tak i to powstaje szybko, łatwo, a przy tym pysznie smakuje!

Makaron z rukolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z rukolą

 

  • Składniki:
  • ok 250 gram makaronu dowolnego kształtu,
  • 2 spore garście rukoli,
  • 1 duża cebula,
  • ok 5 pomidorków koktajlowych,
  • ok 15 czarnych oliwek,
  • 100 gram sera feta,
  • olej,
  • świeżo mielony kolorowy pieprz,
  • świeżo mielona sól morska

 

Sposób przygotowania:

Makaron z rukolą
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy. Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy w plasterki. Delikatnie rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy rukolę i razem podgrzewamy. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na 4 części, ser feta kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Gdy rukola straci na swej objętości dodajemy do niej przygotowane pomidorki, oliwki i ser. Całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron. Danie doprawiamy do smaku i podgrzewamy do momentu jak makron się ociepli. Gotowe porcjujemy na talerze. Podajemy na ciepło udekorowane świeżą rukolą.
Makaron z rukolą
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
Makaron z rukolą
Ser feta kroimy w kostkę. Rukolę przebieramy
Makaron z rukolą
Rukolę przysmażmy na cebuli. Dodajemy oliwki oraz pomidory
Makaron z rukolą
na koniec dodajemy makaron, Podgrzewamy i doprawiamy do smaku