MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Makaron z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny makaron w sosie kremowym z rukolą.

Makaron  z rukolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z rukolą

 

  • 200g makaronu świdry
  • 50g rukoli
  • 2 łyżeczki pesto czerwonego
  • 100g śmietany 30%
  • 70g serka topionego ze szczypiorkiem
  • 50g kindziuka z pieprzem
  • 10 czarnych oliwek
  • 50g sera grana padano
  • świeży pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Makaron z rukolą
Makaron gotujemy w wodzie al dente, odcedzamy na durszlaku.Rukolę opłukujemy i odstawiamy na durszlak.Kindziuk kroimy w plasterki a następnie w paski. Oliwki odsączamy z wody i kroimy na połówki.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na patelnie wlewamy śmietanę, dodajemy serek , pesto, pieprz i razem gotujemy przez 7 minut do powstania sosu kremowego.Makaron przekładamy do gotowego sosu, mieszamy i przekładamy na talerz.Na makaron wsypujemy paski kindziuka, oliwki i posypujemy serem . Obok makaronu układamy listki rukoli.Smacznego.
Makaron  z rukolą
Rukolę opłukujemy i odsączamy na durszlaku.
Makaron  z rukolą
Makaron gotujemy al dente i odcedzamy na durszlaku.
Makaron  z rukolą
Na patelnie wlewamy śmietanę, dodajemy pesto i serek.
Makaron  z rukolą
Ser ścieramy na tarce, oliwki i kindziuka kroimy w plasterki.