Sposób przygotowania:
Makaron z salami i warzywami
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź, przelej go zimną wodą, osącz. Warzywa umyj. Bakłażan potnij w plasterki, posól, odłóż, aby puściły gorzki sok. Cukinię pokrój w półplasterki, a paprykę w kostkę. Plasterki bakłażana opłucz, wytrzyj i wraz z resztą warzyw ułóż na blasze. Oprósz solą i pieprzem. Skrop olejem, przemieszaj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Kiedy warzywa zrumienią się, wyjmij je, wystudź. Zimne warzywa wymieszaj z makaronem, rukolą i salami. Sok z cytryny utrzyj z solą i pieprzem.Dolej oliwę i ubij na jednolity sos. Pod koniec ubijania dodaj musztardę. Gotowym sosem polej sałatkę, od razu podawaj.