Sposób przygotowania:
Brownie bananowo-czekoladowe z ciecierzycy
Ciecierzycę płuczemy na sitku, odcedzamy. Banana miażdżymy widelcem, czekoladę drobno siekamy lub ścieramy na tarce.
Do blendera wkładamy odsączoną ciecierzycę, wbijamy jajka, dodajemy banana, czekoladę, olej kokosowy, cukier i proszek – blendujemy wszystko na w miarę gładką masę (jeśli masa jest zbyt zbita i blender nie daje rady wlewamy odrobinę mleka powinno pomóc ).
Małą tortownicę okrągłą lub kwadratową, smarujemy olejem kokosowym i wykładamy papierem do pieczenia.
Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut.
Ciasto po upieczeniu zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy na kawałki i cieszymy się wilgotnym wnętrzem i chrupiącym wierzchem.
Smacznego.
Przepis M. Banach
Do blendera wkładamy odsączoną ciecierzycę, wbijamy jajka, dodajemy banana, czekoladę, olej kokosowy, cukier i proszek – blendujemy wszystko na w miarę gładką masę (jeśli masa jest zbyt zbita i blender nie daje rady wlewamy odrobinę mleka powinno pomóc ).
Małą tortownicę okrągłą lub kwadratową, smarujemy olejem kokosowym i wykładamy papierem do pieczenia.
Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut.
Ciasto po upieczeniu zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy na kawałki i cieszymy się wilgotnym wnętrzem i chrupiącym wierzchem.
Smacznego.
Przepis M. Banach
zosiani