Sposób przygotowania:
Ciasteczka z otrębów pszennych z bakaliami
1. Wszystkie składniki sypkie dajemy do miski i mieszamy, następnie dajemy mokre składniki czyli jajka, miód prawdziwy i syrop klonowy. Całość dokładnie mieszamy.
2. Z tak przygotowanej masy rękami formujemy ciastka, masa trochę źle się formuje, ale nie trzeba się poddawać. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Następnie pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
4. Ciasteczka pozostawiamy na blaszce do całkowitego wystygnięcia. Po tym czasie są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk ciastek.
2. Z tak przygotowanej masy rękami formujemy ciastka, masa trochę źle się formuje, ale nie trzeba się poddawać. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Następnie pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
4. Ciasteczka pozostawiamy na blaszce do całkowitego wystygnięcia. Po tym czasie są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk ciastek.