MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Makaron z serca i z sercem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Walentynkowy , pyszny makaron z serduszkami.

Makaron z serca i z sercem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z serca i z sercem

 

  • 150g makaronu świderki (pełnoziarnisty)
  • 50 g śmietany 30%
  • 50g serka topionego śmietankowego
  • 2 łyżeczki zielonego pesto
  • 2 plastry szynki surowej
  • 50 g sera grana padano
  • sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron z serca i z sercem
Makaron gotujemy z dodatkiem soli al dente , odcedzamy na durszlaku.Na patelnię wlewamy śmietanę, dodajemy serek topiony, mieszamy i gotujemy przez 3 minuty, do powstania sosu , następnie dodajemy pesto i wszystko mieszamy.Do gotowego sosu wsypujemy ugotowany makaron, dodajemy pieprz, mieszamy wszystko razem .Gorący przekładajmy na talerz, Szynkę kroimy na cienkie paski i układamy w formie serca na talerzu i makaronie,. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy z boku makaronu. Danie serwujemy na gorąco z lampką czerwonego wytrawnegowina np. Chianti.
Makaron z serca i z sercem
Na patelnię wlewamy śmietanę, dodajemy serek i pesto i wszystko łączymy.
Makaron z serca i z sercem
Do gotowego sosu wsypujemy ugotowany makaron i mieszamy razem.