Sposób przygotowania:
Makaron z serem i szczypiorkiem
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości wg instrukcji na opakowaniu. W tym czasie w osobnym garnuszku zaczynam robić sos. Wrzucam dwa serki topione i zaczynam podgrzewać. Dolewam mleko i mieszam. Gotuję tak długo aż serki zupełnie się rozpuszczą i połączą się z mlekiem w jedną gładką masę. Jeśli sos jest za gęsty dolewamy mleka - musi nam się potem ładnie połączyć z makaronem. Nie martwicie się że sos jest za rzadki - potem i tak stężeje. Szczypiorek myje i siekam. Gdy makaron jest już miękki odcedzam z wody i wrzucam z powrotem do tego samego garnka tyle że już bez wody. Gdy sos jest już gotowy wrzucam posiekany szczypiorek i mieszam. Całość wlewam dość szybko do makaronu intensywnie mieszając i makaron jest gotowy do podania. Smacznego