Sposób przygotowania:
Makaron z serowym sosem beszamelowym
Makaron ugotować według przepisu. Pieczarki przesmażyć na maśle z dodatkiem soli i pieprzu. Marchewkę zalać wodą i dodać troszkę masła, posolić do smaku, gotować do miękkości. W osobnym garnuszku zrobić sos. Masło roztopić, dodać 2-3 łyżki maki mieszać aż mąka wchłonie masło zalać mlekiem i mieszać żeby nie powstały grudki. Sos powoli będzie gęstniał. Dodać pół serka topionego cały czas mieszając. Posolić i popieprzyć do smaku. Kilka minut gotować na wolnym ogniu. Kiedy wszystkie składniki się połączą i sos stanie się "jedwabisty" można do niego wrzucić: makaron, pieczarki (bez powstałego z duszenia sosu) i marchewkę. Dokładnie wymieszać. Można też wyłożyć na talerze makaron posypać go marchewką i pieczarkami i dopiero polać sosem. Smacznego.