daniela lewandowska

daniela lewandowska

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Makaron z sosem dyniowym i czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkostrawne, smaczne i zdrowe włoskie danie z polską dynią Hortex, łatwe w przygotowaniu.Należy pamiętać by makaron podawać al dente, a całość podawać ze świeżo startym parmezanem.

Makaron z sosem dyniowym  i czerwoną fasolą

Składniki:

Makaron z sosem dyniowym i czerwoną fasolą

 

  • 1x Dynia kostka Hortex 500g makaronu np rurki
  • 450g kostka dyni Hortex
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 ząbki czosnku

  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz, papryka słodka, sól jodowana oraz świeża bazylia i tarty parmezan

Sposób przygotowania:

Makaron z sosem dyniowym i czerwoną fasolą
Przygotowanie sosu dyniowego - najpierw w osolonej wodzie gotujemy kostkę dyni Hortex ok10min, odcedzamy, przekładamy do rondelka z rozgrzaną oliwą i pokrojonym w płatki czosnkiem, dusimy ok 10min, przyprawiamy do smaku. Makaron gotujemy osobno, al dente, dodajemy przyygotowany sos dyniowy oraz odsączoną fasolkę czerwoną, całość dekorujemy świeżą bazylią i tartym parmezanem. PALCE LIZAĆ Polecam