Sposób przygotowania:
Makaron z sosem pomidorowym i warzywami
Makaron gotuję w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewam zimną wodą, odcedzam.
Sos: Paprykę myję, przekrawam, usuwam gniazda nasienne i kroję w cienkie paski. Cebulę obieram, drobno siekam i podsmażam razem z pokrojoną w paski papryką na oliwie, dotą aż cebulka się zeszkli i papryka będzie miękka.
Pomidory łącznie z zalewą miksuję blenderem i wlewam do podsmażonej cebuli z papryką. Dodaję cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszam. Gotuję na niewielkim ogniu ok. 7 minut. Na koniec dodaję posiekane zioła i doprawiam do smaku przyprawami.
Na talerze rozkładam ugotowany makaron, wykłada gorący sos i od razu podaję.
Sos: Paprykę myję, przekrawam, usuwam gniazda nasienne i kroję w cienkie paski. Cebulę obieram, drobno siekam i podsmażam razem z pokrojoną w paski papryką na oliwie, dotą aż cebulka się zeszkli i papryka będzie miękka.
Pomidory łącznie z zalewą miksuję blenderem i wlewam do podsmażonej cebuli z papryką. Dodaję cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszam. Gotuję na niewielkim ogniu ok. 7 minut. Na koniec dodaję posiekane zioła i doprawiam do smaku przyprawami.
Na talerze rozkładam ugotowany makaron, wykłada gorący sos i od razu podaję.