Sposób przygotowania:
Makaron z szynką i serem
Ser żółty zetrzeć na tarce
Szynkę pokroić w kostkę.
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić, osączyć.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.
Do naczynia wyłożyć połowę odsączonego makaronu, posypać makaron niewielką ilością szynki, doprawić solą i pieprzem.
Posypać też startym serem.
Na ser dać resztę makaronu, szynki, soli i pieprzu.
Wierzch posypać resztą żółtego sera.
Włożyć do piekarnika i zapiekać w 175 stop, przez 10 minut.
Włożyć do piekarnika i zapiekać w 175 stop, przez 10 minut.
Szynkę pokroić w kostkę.
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić, osączyć.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.
Do naczynia wyłożyć połowę odsączonego makaronu, posypać makaron niewielką ilością szynki, doprawić solą i pieprzem.
Posypać też startym serem.
Na ser dać resztę makaronu, szynki, soli i pieprzu.
Wierzch posypać resztą żółtego sera.
Włożyć do piekarnika i zapiekać w 175 stop, przez 10 minut.
Włożyć do piekarnika i zapiekać w 175 stop, przez 10 minut.