niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Makaron z szynką i warzywami 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z pieczarkami i szynką w delikatnym śmietankowym sosem to pożywny obiadek dla dzieci.

Makaron z szynką i warzywami 2

Składniki:

Makaron z szynką i warzywami 2

 

  • 30 dag makaronu świderki
  • 30 dag młodych białych pieczarek
  • 2 marchewki
  • garść mrożonego zielonego groszku
  • 2 łyżki oliwy
  • szklanka bulionu drobiowego
  • 30 dag szynki
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron z szynką i warzywami 2
Makaron ugotuj al dente. Pieczarki umyj i pokrój na ćwiartki, a marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pieczarki na lekko złoto, dodaj startą marchewkę i groszek, bulion , serek wszystko wymieszaj aż się serek rozpuści. Dusimy wszystko około 5-10 minut aż marchewka zmięknie. Do warzywnego sosu dodaj ugotowany makaron i pokrojoną szynkę, wymieszaj dopraw do smaku solą, pieprzem.

Tagi:

makaron szynka