Sposób przygotowania:
Makaron czekoladowy z musem bananowo-dyniowym
Dynię kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Dodajemy do niej kawałki banana. Wszystko dokładnie blendujemy.
Pure przekładamy do garnka i podgrzewamy ze śmietanką oraz cukrem waniliowym. Możemy również zastąpić go odrobiną miodu i ekstraktu waniliowego.
Całość podgrzewamy przez chwilę. Im dłużej ,tym sos będzie coraz bardziej gęsty. Makaron gotujemy al dente. Podajemy go z odrobiną musu, roztopioną mleczną czekoladą i wiórkami z białej kostki.
Pure przekładamy do garnka i podgrzewamy ze śmietanką oraz cukrem waniliowym. Możemy również zastąpić go odrobiną miodu i ekstraktu waniliowego.
Całość podgrzewamy przez chwilę. Im dłużej ,tym sos będzie coraz bardziej gęsty. Makaron gotujemy al dente. Podajemy go z odrobiną musu, roztopioną mleczną czekoladą i wiórkami z białej kostki.
Marika-
sammakko
Magdalena88
misia5