wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Makaron z tuńczykiem i fasolką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wielu z nas uwielbia makarony, ale czasem brakuje nam pomysłów jak jeszcze można je podać. Moja propozycja wynika z braku pomysłu właśnie;).

Makaron z tuńczykiem i fasolką

Składniki:

Makaron z tuńczykiem i fasolką

 

  • 200 g makaronu muszelki;
  • 2 puszki tuńczyka w oleju;
  • 2 puszki dowolnej fasolki;
  • pokrojona na drobno zielona fasolka szparagowa;
  • 2 pomidory;
  • 1 mała czerwona cebula;

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem i fasolką
Makaron ugotowac w osolonej wodzie. Odcedzic na sicie. Tunczyka wyjac z puszki, osuszyc, nie wylewac oleju. Olej ten przelozyc do duzej miski, razem z ugotowanym makaronem i roznymi rodzajami fasolki, wlacznie z sokami z puszek. Wymieszac wszystko dokladnie. Tunczyka podzielic w drobniejsze kawalki i wrzucic do miski. Pomidory pokroic z grubsza, na koncu pokroic na drobno cebule i dodac do miski. Dokladnie wymieszac i doprawic mielonym, czarnym pieprzem i gruboziarnista sola.