Sposób przygotowania:
Makaron z tuńczykiem, pomidorami i marchewką
1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w małą kostkę. Marchewkę obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Na głębokiej dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przygotowane warzywa i chwilę przesmażamy, dodajemy całą zawartość pomidorów z puszki i dusimy do miękkości i zgęstnienia sosu. Następnie dodajemy tuńczyka odsączonego z oleju i kukurydzę, przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy.
3. Danie podajemy udekorowane listkami bazylii. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Gdy danie chwilę postoi to składniki przegryzą się.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy.
3. Danie podajemy udekorowane listkami bazylii. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Gdy danie chwilę postoi to składniki przegryzą się.