Sposób przygotowania:
makaron zapiekany z jarzynami i serem
Warzywa umyć, obrać, płukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą i gotować.
Kapustę oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać do podgotowanych warzyw i pogotować.
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić, przelać gorącą, przegotowaną wodą, wymieszać ze stopionym tłuszczem, warzywami, koncentratem pomidorowym, startym serem.
Blachy wysmarować tłuszczem, wyłożyć makaron, na wierzchu polać stopionym tłuszczem i posypać startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.
Kapustę oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać do podgotowanych warzyw i pogotować.
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić, przelać gorącą, przegotowaną wodą, wymieszać ze stopionym tłuszczem, warzywami, koncentratem pomidorowym, startym serem.
Blachy wysmarować tłuszczem, wyłożyć makaron, na wierzchu polać stopionym tłuszczem i posypać startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.