Makaron zapiekany z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowany makaron bardzo polubią małe niejadki.

Makaron zapiekany z marchewką

Składniki:

Makaron zapiekany z marchewką

 

  • 1/2 opakowania (ok. 125 g) makaronu krajanka
  • ugotowane mięso z 3 skrzydełek kurczaka
  • 3 średnie marchewki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 150 g miękkiego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z marchewką
Marchewki obrać, umyć, pokroić w półplasterki i ugotować na półmiękko. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso ze skrzydełek pokroić w kostkę. Makaron ugotować al dente. Do miski wrzucić 3/4 startego sera, natkę pietruszki, pokrojone mięso, ugotowane marchewki i makaron, dokładnie wymieszać (można doprawić do smaku wedle uznania, ja jednak tego nie robiłam, gdyż danie przygotowałam z myślą o dziecku). Całość przełożyć do żaroodpornych miseczek, posypać pozostałym serem i zapiekać w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.